Σύστημα Διαχείρισης CMS

Η επεξεργασία του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας είναι πλέον απλή και εύκολη όσο ποτέ άλλοτε
η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας από μόνη της δεν είναι αρκετή για την επιτυχία της

Πώς να Επιλέξετε το Κατάλληλο CMS

Το Content Management Systems (Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου) έχει γίνει ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την ανάπτυξη Ιστότοπων του Διαδικτύου από τότε που εγκαθιδρύθηκε η PHP.

Σε μια αγορά όπου πρέπει να αναπτυχθούν γρηγορότερα και ευκολότερα ιστοσελίδες , πολλοί προγραμματιστές στρέφονται προς CMS ανοιχτού κώδικα για να ολοκληρώσουν μία δουλειά. Δυστυχώς, υπάρχουν πλέον χιλιάδες CMS που αιωρούνται γύρω από το διαδίκτυο και το να βρεθεί η σωστή λύση έχει μετατραπεί σε ένα είδος δοκιμασίας.

Τι Είναι Ένα CMS

Ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) είναι μια Web εφαρμογή που χρησιμοποιεί μία βάση δεδομένων ( συνήθως MySQL ) ή άλλες μεθόδους για να δημιουργήσετε , να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε περιεχόμενο HTML με έναν διαχειρίσιμο τρόπο. Το περιεχόμενο δημιουργείται και επεξεργάζεται στο διαδίκτυο σε ένα τμήμα διαχείρισης της διαδικτυακής εφαρμογής, κάτι σαν «παρασκήνια» (που αναφέρεται ως το backend). Το περιεχόμενο αυτό, στη συνέχεια εμφανίζεται στους επισκέπτες της ιστοσελίδας στην κανονική ιστοσελίδα ( που αναφέρεται ως το frontend).

Γιατί να Χρησιμοποιήσω Μία Εφαρμογή CMS

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τη χρήση ενός Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου, αλλά ο κύριος λόγος για τη χρήση ενός CMS είναι να για να κάνετε τη δημιουργία και την επεξεργασία του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας απλή και εύκολη. Συχνά οι προγραμματιστές καθώς αναζητούν συνεχώς όλο και περισσότερες λειτουργίες ξεχνάνε ότι αυτός είναι ο κύριος σκοπός του CMS κάνοντας τα πράγματα πιο περίπλοκα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πελάτες τους. Αλλά, το περιεχόμενο δεν περιλαμβάνει μόνο κείμενα. Μερικές φορές το περιεχόμενο που χρειάζεστε σε μία ιστοσελίδα είναι μία φόρμα επικοινωνίας ή ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας του χρήστη. Το ιδανικό είναι να κατασκευαστεί το CMS που παρέχει τη λειτουργικότητα χωρίς όμως να θυσιάζει την ευκολία χρήσης.

Ένα καλό CMS θα σας επιτρέπει να επενδύετε το χρόνο σας περισσότερο στη δουλειά σας και όσο το λιγότερο δυνατόν στη διαχείριση του CMS σας για την προώθηση της δουλειάς σας.

Τα 3 Πιο Κοινά Λάθη

Λάθος 1: Επιλέγοντας Ένα Φιλικό προς τον Χρήστη CMS Περιβάλλον

Πρώτιστης και ύψιστης σημασίας είναι να έχουν υπόψη τους οι προγραμματιστές του CMS ότι καθώς κατασκευάζουν ιστοσελίδες για λογαριασμό των πελατών τους, ότι δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με εφαρμογές λογισμικού.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την δομή του CMS είναι να μπορεί να διαχειρίζεται ο πελάτης την εφαρμογή όπως θα φανταζόταν. Συνεπώς, μακροπρόθεσμα, θα ήταν καλύτερα να επιλέξετε ένα απλό περιβάλλον χρήστη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη παραμετροποίηση από τους προγραμματιστές προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Λάθος 2: Μεγαλύτερο CMS Ισούται Καλύτερο CMS

Προσοχή σε CMS, είτε είναι ανοιχτού κώδικα είτε όχι, που παρουσιάζει ως το δυνατό του «χαρτί» το τεράστιο following που έχει προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το σύστημά τους. Είναι παγίδα!

Μόνο και μόνο επειδή οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο CMS δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο. Επιλέγοντας ένα CMS βασιζόμενοι στο βαθμό του following που έχει είναι μια ιδιαίτερα κακή ιδέα.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πολλοί επιλέγουν αυτού του είδους CMS είναι επειδή βλέπουν ότι υπάρχει μια τεράστια κοινότητα developers από πίσω ή ένα τεράστιο χρηματικό που έχει επενδυθεί σε μία εφαρμογή.

Αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει ένα γνωμικό που είπε ο Steve Jobs και έμεινε στην ιστορία, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν είναι και το καλύτερο να είσαι κολοσσός:"Μακάρι η ανάπτυξη μεγάλων προϊόντων να ήταν τόσο εύκολη όσο το να κόψεις μία επιταγή. Αν αυτό ήταν το θέμα, τότε η Microsoft θα είχε μεγάλα προϊόντα."

Αυτό που πράγματι έχει σημασία είναι οι άνθρωποι πίσω από το προϊόν και ότι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για τη δουλειά και όχι το πόσοι άνθρωποι εργάζονται για λογαριασμό σας.

Όταν πρόκειται για CMS ανοιχτού κώδικα, συχνά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κανείς να παρακολουθεί συστηματικά την ανάπτυξη ενός προγράμματος ή δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να προσφέρουν ό, τι πραγματικά χρειάζονται οι τελικοί χρήστες. Ο μέσος όρος των μελών της κοινότητας γίνεται η κύρια πηγή της λειτουργικότητας και το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο συνονθύλευμα επεκτάσεων και λειτουργικοτήτων με μερικά ψήγματα που είναι θαμμένα τόσο βαθιά έτσι ώστε ποτέ δεν θα τα βρούμε. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι η συμβουλή μας είναι να προσέξετε τους κολοσσούς.

Λάθος 3: Πηγαίνοντας με τους Μικρότερους

Και πάλι, αυτό το λάθος είναι παρόμοιο με το #2, όπου σε μια προσπάθεια να επανέλθετε από μια ατυχή κίνηση με έναν κολοσσό επιλέγετε ένα υπεραπλουστευμένο CMS. Πάντα να είστε βέβαιος να ελέγξετε ότι το CMS που σας ενδιαφέρει να περιλαμβάνει επεκτάσεις με τις λειτουργικότητες που θα χρειαστείτε. Πολλές φορές μπορεί να πέσετε πάνω σε ένα πολλά υποσχόμενο CMS, αλλά μην σπεύσετε να επενδύσετε σε αυτό μέχρι να βεβαιωθείτε ότι σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε.

Τι Να Ψάξετε Σε Ένα CMS

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, αλλά εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά:

  • Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση
  • Απλό περιβάλλον διαχείρισης
  • Γρήγορη και εύκολη επέκταση του CMS για πρόσθετη λειτουργικότητα
  • Ελκυστική σχεδίαση: Είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες ότι η διαχείριση του CMS θα είναι φιλική προς το χρήστη.

Δείτε τα Case Studies μας

Μάθετε περισότερα σχετικά με την Κατασκευή Ιστοσελίδων